Řeřicha má celkem ostrou a štiplavou chuť podobnou ředkvičkám. Obsahuje vitamíny A, B1, B2, B3, C, D a E a dále minerály železa, jódu, draslíku, vápníku a fosforu. Hodí se do salátů, na chleba nebo do tvarohu či pro zdobení pokrmů.
Brokolice, respektive její microgreens obsahují velké množství vitamínů A, C, E, skupiny B a dále minerálů, železo, vápník a draslík. Celkově čistí organismus, posiluje imunitu a pomáhá například při chudokrevnosti. Tyto mladě lístky brokolice se vyznačují až padesátinásobným obsahem antioxidantu sulforafan a hořčičného oleje než u zralé brokolice. Hořčičný olej a sloučeniny síry jsou známé svými protirakovinnými účinky. Chuť lístků je mírně pikantní a ideálně se hodí do salátů, na chléb, nebo do smoothie.
Kapustu neboli kadeřávek můžeme směle označit za superpotravinu. Má vysoký obsah železa a vápníku, vitamínu C, A a K. Chutí trochu připomíná zelí, nicméně mladé lístky jsou sladší, než dospělý kadeřávek. Obsahuje také hořčičné oleje. Stejně jako ostatní microgreens se hodí do salátů, smoothie či na ozdobu pokrmů.
Červený kedluben má svěží chuť trochu připomínající zelí. Obsahuje hodně vitamínu A, B1, B2 a B3, C, železo, zinek a vápník. Využijete ho do salátů, smoothie či na ozdobu pokrmů.
Alfalfa neboli vojtěška. Pojem vojtěška znamená „otec všeho jídla“. Má lehce oříškovou chuť, vysoký obsah bílkovin a chlorofylu. Obsahuje všech 8 esenciálních aminokyselin, vápník a vitamíny.
Červená hořčice, které se také říká japonské hořčičné zelí se řadí mezi asijské saláty. Má ostřejší kořeněnou chuť. Obsahuje hodně vitamínu A, vápníku, draslíku a vlákniny.
Bílá ředkev-daikon obsahuje sirnatý éterický olej s vysokým podílem hořčičného oleje, vitamíny A, B1, B2, niacin a hodně vitamínu C. Hodí se do salátů, na chléb, k odšťavňování, nebo jako dekorace k vašim pokrmům - skvělé pro asijské pokrmy.