Řeřicha má celkem ostrou a štiplavou chuť podobnou ředkvičkám. Obsahuje vitamíny A, B1, B2, B3, C, D a E a dále minerály železa, jódu, draslíku, vápníku a fosforu. Hodí se do salátů, na chleba nebo do tvarohu či pro zdobení pokrmů.
Ředkvička má jemně štiplavou chuť a obsahuje velké množství bílkovin, vitamínů A, B1, B2, C, E a K. Je také bohatá na hořčík, železo, draslík, vápník, sodík, fosfor a zinek. Využijete ji do salátů, na chléb, do smoothie, pro bylinkový tvaroh, dipy nebo jako ozdobu vašich pokrmů.
Hořčice se se svou poměrně ostrou chutí hodí k velké škále pokrmů. Obsahuje vitamíny A, B1, B2, C, E, K a minerály železa, draslíku, vápníku, hořčíku, fosforu, síry a zinku. Obsahuje také hořčičný olej. Hodí se do salátů, na tvaroh s bylinkami či jako ozdoba vašich pokrmů.
Jetel má jemně oříškovou chuť a hodí se do polévek nebo do různých salátů. Je příznivý na kardiovaskulární systém, krevní tlak a obsahuje vitamíny A, B1, B3, C, E, antioxidanty, fytoestrogeny, vápník, hořčík a železo.
Alfalfa neboli vojtěška. Pojem vojtěška znamená „otec všeho jídla“. Má lehce oříškovou chuť, vysoký obsah bílkovin a chlorofylu. Obsahuje všech 8 esenciálních aminokyselin, vápník a vitamíny.
Mizuna je asijská listová zelenina, původem z Japonska. Chuť této zeleniny je jemně pikantní. Výborně se mizuna hodí do čerstvých salátů nebo ji lze zpracovávat podobně jako špenát. V čerstvých pokrmech také působí velmi dekorativně. Mizuna je bohatá na karotenoidy a další vitamíny. Z minerálních látek obsahuje draslík, vápník nebo hořčík.
Kedlubna červená má svěží, jemnou chuť, která lehce připomíná zelí. Má vysoký obsah vitamínů A, B1, B2, B3, C, železa, draslíku, vápníku, hořčíku, síry a zinku. Hodí se do salátů, na chléb, k odšťavňování, do smoothie, jako bylinkový tvaroh, s ovocem nebo jako ozdoba vašich pokrmů.